جدول فوق نشان می دهد شبکه های اجتماعی سنتی مانند دوره های فامیلی کمترین سهم یعنی تنها ۴/۸% از منابع تأمین اطلاعات را در میان پاسخ دهندگان دارند و پس از آن روزنامه ها با ۹% قرار دارند.
شبکه های ماهواره ای ورادیوهای بیگانه با توجه به وضعیت دسترسی وتجهیزات مورد نیاز دریافت آن به طور طبیعی سهمی نسبتاً کم در حد ۳/۱۴% را در میان دانشجویان پاسخ دهنده به خود اختصاص داده اند. برنامه های صدا و سیما جمهوری اسلامی علیرغم آن که امکان دریافت تصویر وصدای آن به سهولت دراختیار دانشجویان قرار دارد تنها قریب به ۱۸% منبع خبری و اطلاعاتی آنان را تشکیل می دهد و در مقابل بیش از نیمی ا زپاسخ دهندگان (۴/۵۰%) سایت های اینترنتی را به عنوان مهمترین منبع کسب اخبار و اطلاعات ذکر کرده اند.

 تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی

۹٫ سنجش هویت قومی، ملی و مذهبی

از آنجا که عوامل مؤلفه های متعددی در سنجش هویت باید مورد توجه قرار گیرد پرسش هایی درباره میزان تعلق و وفاداری پاسخ دهندگان به زبان مادری، لباس محلی، تاریخ و جغرافیای زادگاه پاسخ دهندگان، وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی منطقه ای که در آن زاده شده اند و ساکنند پرسیده شد که نتایج پاسخ به هر یک از این پرسشها ذیلاً آمده است:

۱-۹- پرسش از زبان مادری و گویشهای محلی

میزان علاقه به بکارگیری زبان مادری یا گویش محلی یکی از عوامل تعیین کننده در سنجش هویت افراد است. شدت این علاقه با توجه به وجود فشارهای اجتماعی و یا الزامات اداری دربکارگیری زبان رسمی کشور میتواند حاکی از شدت تعلق و وفاداری پاسخ دهنده به زبان یا گویش محلی خود و هویت برآمده از آن باشد. از این رو از پاسخ دهندگان خواسته شد تا بگویند:
(درچه موقعیتهایی ترجیچ می دهند از زبان و گویش محلی خود استفاده کنند؟)

 

 

 

 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...