فصل اول : مقدمه

1-1- مقدمه …………………………………………………………………………………………. 3

فصل دوم :‌كلیات و مرور منابع

2-1- عملکرد طیور………………………………………………………………………………… 8

2-2- مواد اولیه تامین انرژی …………………………………………………………………….. 8

2-2-1- ذرت……………………………………………………………………………………….. 8

2-3- مواد اولیه جهت تامین پروتئین…………………………………………………………… 11

2-3-1- كنجاله سویا……………………………………………………………………………….. 11

2-3-2-کنجاله کانولا……………………………………………………………………………….. 15

2-4- مكمل های موادمعدنی و ویتامین ها…………………………………………………….. 16

2-4-1- كلسیم و فسفر……………………………………………………………………………. 168

2-4-2- منیزیم………………………………………………………………………………………. 20

2-4-3- سدیم ، پتاسیم و كلر……………………………………………………………………. 21

2-4-4- مس…………………………………………………………………………………………. 21

2-4-5-منگنز………………………………………………………………………………………… 22

2-4-6- آهن………………………………………………………………………………………… 23

2-4-7-روی…………………………………………………………………………………………. 24

2-4-8-مولیبدن……………………………………………………………………………………… 25

2-4-9-سلنیوم………………………………………………………………………………………. 25

2-4-10-ید………………………………………………………………………………………….. 26

2-4-11-کروم………………………………………………………………………………………. 27

2-5-ویتامین های مورد نیاز………………………………………………………………………. 27

2-5-1- ویتامینA………………………………………………………………………………….. 28

2-5-2- ویتامینD3………………………………………………………………………………… 29

2-5-3- ویتامینE…………………………………………………………………………………… 30

2-5-4-ویتامینK……………………………………………………………………………………. 31

2-5-5ویتامین B……………………………………………………………………………………. 32

2-5-6- نیاسین……………………………………………………………………………………… 33

2-5-7-ویتامینB6………………………………………………………………………………….. 34

2-5-8-بیوتین……………………………………………………………………………………….. 35

2-5-9- فولاسین……………………………………………………………………………………. 36

2-5-10 -کولین…………………………………………………………………………………….. 37

2-5-11-ویتامینC………………………………………………………………………………….. 38

2-6-اسیدهای چرب ضروری……………………………………………………………………. 39

2-8-اسید های آمینه………………………………………………………………………………… 40

2-8-1- لیزینن………………………………………………………………………………………. 43

2-8-2-متیونین………………………………………………………………………………………. 43

2-8-3- تریپتوفان…………………………………………………………………………………… 44

2-8-4-آرژنین………………………………………………………………………………………. 44

2-8-5- ترئونین…………………………………………………………………………………….. 45

2-8-6-والین………………………………………………………………………………………… 46

فصل سوم : مواد و روش ها

3-1- موقعیت سالن پرورش ……………………………………………………………………. 49

3-2- روش انجام آزمایش………………………………………………………………………… 49

مقالات و پایان نامه ارشد

 

3-3- مدل آماری……………………………………………………………………………………. 50

3-4- جیره های غذایی……………………………………………………………………………. 51

3-5 – روش های اندازه گیری صفحات مختلف تولیدی…………………………………… 51

3-5-1- غذای مصرفی…………………………………………………………………………….. 51

3-5-2- افزایش وزن بدن………………………………………………………………………… 52

3-5-3- ضریب تبدیل غذایی……………………………………………………………………. 52

3-5- 4- هزینه غذا جهت 1 كیلوگرم افزایش وزن………………………………………….. 52

فصل چهارم : نتایج

4-1-1- عملكرد خوراك مصرفی……………………………………………………………….. 56

4-1-2- عملكرد افزایش وزن روزانه…………………………………………………………… 57

4-1-3- عملكرد ضریب تبدیل غذایی در دوره های مختلف و كل پرورش………….. 58

4-2- بررسی هزینه غذا جهت یک كیلوگرم افزایش وزن بدن در كل دوره …………… 59

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

5-1-بحث……………………………………………………………………………………………. 62

5-2-1-میانگین خوراک مصرفی روزانه……………………………………………………….. 62

5-2-2-میانگین افزایش وزن روزانه……………………………………………………………. 63

5-2-3- ضریب تبدیل غذایی……………………………………………………………………. 64

5-3-بررسی هزینه غذا جهت یک کیلو گرم افزایش وزن بدن در کل دوره……………. 65

نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………… 66

پیشنهادات…………………………………………………………………………………………….. 66

منابع……………………………………………………………………………………………………. 67

فهرست جداول

جدول 1-1-جمعیت مناطق مختلف جهان در بازه زمانی…………………………………… 4

جدول 1-2-تولیدات بخش دامداری و مرغداری…………………………………………….. 5

جدول 2-1-تنوع ترکیب شیمیایی 59 نمونه ذرت…………………………………………… 11

جدول 2-2- انرژی قابل متابولیسم، میزان پروتئین  کنجاله سویا…………………………. 15

جدول 2-3-نیازهای کلسیمی و فسقری جوجه های گوشتی……………………………… 19

جدول 2-4-منابع حاوی کلسیم و فسفر جوجه های گوشتی …………………………….. 20

جدول 3-1- دمای سالن در هفته ها……………………………………………………………. 49

جدول 3-2- زمان و نوع و روش واکسیناسیون………………………………………………. 50

جدول 3-3- جیره استفاده شده با انواع مکمل دو قلو………………………………………. 53

جدول 3-4- آنالیز مکمل های دو قلو………………………………………………………….. 54

جدول4-1- مقایسه میانگین های خوراک  (بر حسب گرم)……………………………….. 56

جدول4-2- مقایسه میانگین های افزایش وزن در هفته ها  (بر حسب گرم)………….. 57

جدول 4-3- مقایسه میانگین های ضریب تبدیل غذایی  پرورش ( بر حسب گرم)…. 59

جدول 4-4- بررسی هزینه غذا جهت یک کیلو گرم (برحسب ریال)…………………… 60

 

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی تاثیر مصرف مكمل 5/0 درصد مرغ گوشتی بر عملكرد جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های برپایه ذرت و سویا  در مراحل رشد، پایانی و کل دوره پرورش بر روی بستر انجام گرفت. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی نر راس ( 308 ) در قالب طرح كاملاً تصادفی به  16 گروه 15 قطعه ای با جهار تیمار و چهار تكرار تقسیم شدند.تیمارها با یک جیره یکسان بر اساس توصیه  NRC( 1994) و انرژی و پروتئین یكسان تغذیه شدند. چهار تیمار به ترتیب حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی سواد کوه، مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی اوای کاسپین شمال، مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی داروسازان و مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر بود. آب و خوراك در مدت انجام آزمایش به طور آزاد در اختیار جوجه ها قرار گرفت. صفات مورد مطالعه شامل خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و صفات لاشه برای دوره های آغازین، رشد، پایانی و کل دوره بود. تجزیه تحلیل آماری صفات مورد بررسی نشان داد که  خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره معنی دار بود (p<0/05  ). بطوری که جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر کم ترین، و سایر تیمارها بدون داشتن تفاوت معنی دار بیشترین مصرف خوراک و افزایش وزن را نشان دادند. در کل دوره جیره های حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آوای کاسپین پایین ترین ضریب تبدیل غذایی را داشت. هم چنین کم ترین هزینه جهت یک کیلوگرم افزایش وزن در کل دوره، مربوط جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آوای کاسپین با 26664 ریال، و سایر تیمارها به ترتیب جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر با 28093 ریال، جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی داروسازان با 28085 ریال، و مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی سواد کوه با 27914 ریال، بیشترین هزینه را داشتند. بنابراین می توان گفت که استفاده از مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد.

1-1 مقدمه:                                                                                                   

تأمین غذای موردنیاز هر جامعه‌ای از مهم‌ترین پیش‌نیازها جهت نیل به توسعه بیشتر است. در سال 2010، جمعیت جهان به حدود 7 میلیارد نفر رسید که در میان مناطق مختلف، قاره آسیا بیشترین سهم را در این افزایش جمعیت دارا می‌باشد (جدول 1-1). با رشد فعلی جمعیت در جهان پیش بینی می‌شود که جمعیت جهان در سال  2025 به 8.5 و در سال 2050 میلادی به مرز 10 میلیارد نفر برسد. تقریباً تمامی رشد جمعیت در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین رخ خواهد داد که ایران نیز بخشی از آن است. افزایش جمعیت به معنی تخلیه شدید منابع طبیعی و نهایتاً گسترش فقر و گرسنگی در  دنیا است. این رشد روزافزون جمعیت، تأمین نیاز غذایی بشر را بیش از پیش با مشکل مواجه خواهد ساخت و تأمین غذای بشر از ضروری‌ترین مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت  فقر غذایی و بحران دست‌یابی به غذا، بشر را با مشکلی بزرگ مواجه خواهد ساخت.  پروتئین در بین مواد مغذی مورد نیاز انسان از لحاظ تأمین سلامتی از الویت خاصی برخوردار است. پروتئین از مواد غذایی اساسی مورد نیاز بدن است، سازمان خوار و بار جهانی، حداقل پروتئین حیوانی مورد نیاز جهت تأمین سلامت انسان‌ها را 30 گرم در روز اعلام کرده است که باید از منابع حیوانی مختلف تأمین گردد. در ایران این رقم حدود 20 گرم است و بنابراین پروتئین سرانه دریافتی در کشور 30 درصد پایین‌تر از رقم توصیه شده است. با توجه به رشد جمعیت در کشور که آمارها بیانگر آن است که جمعیت کشور ما هر 30 سال دو برابر می‌گردد، تأمین غذای مورد نیاز چنین جمعیتی و رفع نیازهای پروتئینی آنها، لازمه بهبود شیوه‌های مدیریتی بخش‌های تولیدی به ویژه مدیریت تغذیه در بخش مرغداری  است.  پرورش طیور گوشتی به دلیل کوتاه بودن چرخه تولید، راندمان بالای مصرف غذا و تولید توده زنده زیاد در هر واحد تولیدی دارای اهمیت زیادی است. به علت محدودیت مراتع و پوشش گیاهی در کشور، تأمین پروتئین کافی با افزایش تولید گوشت قرمز عملاًٌ مشکل و حتی غیر ممکن است. از سوی دیگر بیماری‌های مختلف ناشی از مصرف گوشت قرمز و اثرات مفید تغذیه با گوشت سفید مانند گوشت مرغ موجب توجه خاصی به بخش مرغداری شده است. از سال 2002 تا 2008، تولید گوشت طیور در ایران در میان تولیدات بخش دامداری و مرغداری،  بیشترین رشد را داشته است (جدول 1-2). صنعت مرغداری گوشتی یکی از مجموعه های عمده بخش کشاورزی ایران محسوب می گردد. این صنعت با تولید بیش از یک میلیون تن گوشت مرغ نقش مهمی در تامین پروتئین مورد نیاز کشور به عهده دارد.  به علاوه، گوشت مرغ یکی از اقلام مهم در سبد خانوارها محسوب می شود، بطوری که با مصرف سرانه سالانه 87 کیلوگرم، رتبه اول را در میان گروه گوشت‌ها به خود اختصاص داده است. همچنین از لحاظ سهم هزینه‌ای 27 درصد از هزینه‌های گروه  گوشت های سبد خانوارها را تشکیل می دهد(کمال­زاده و همکاران، 2009).

با تحولی که در سه دهه اخیر در صنعت مرغداری ایران به وقوع پیوسته، گوشت مرغ به یک کالای ضروری خانوارها تبدیل شده و به عنوان یکی از مهم ترین منابع تامین پروتئین خانوارها مطرح گردیده است. صنعت مرغداری در امر

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...