PFMنیروی کار منسجماعتماد، احترام به کارکنان و خوب کار کردن با هم.PFEنیروی کار ماهرکارکنان برای انجام درست کار خود، از آموزش و مهارت و استعاداد لازم برخوردارند.

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید.

 

نمودار آمیبی شکل، اطلاعاتی راجع به اینکه چگونه یک عامل کلیدی یا مجموعه ای آنها عملکرد را بر اساس معیارهای هشتگانه اثربخشی ارزیابی می کنند، ارائه می دهد. این نمودار حوزه هایی را که ذینفع های استراتژیک در ارزیابی خود از سازمان با آن موافق بوده و یا نیستند بهم متصل می کند. همچنین به مدیریت نشان می دهد که عوامل کلیدی، بهبود چه معیارهایی را ضروری می دانند سرانجام نمودار توجه مدیریت را به مدل های ویژه اثربخشی سازمان جلب می کند.
۲-۴-۲-۸-۳)مسائل و مشکلات رویکرد ارزش های رقابتی
چون مدل ارزش های رقابتی، هم نتایج نهایی و هم وسائل و امکانات نیل به آنها را در بر دارد، لذا عاری از مشکلات موجود در رویکرد نیل به هدف و رویکرد سیستمی است. رویکرد ارزش های رقابتی رویکرد ذینفع های استراتژیک را شامل شده ولی برای رفع مشکلات آن اقدامی نمی کند. متدلوژی رویکرد ارزش های رقابتی باعث می شود که این رویکرد در ارزیابی ادراک یک ذینفع در خصوص اینکه یک سازمان چگونه بر اساس معیارهای هشتگانه بخوبی انجام وظیفه می کند، بهتر عمل کند ولی در تعیین نوع معیارهایی که ذینفع ها تأکید دارند ناتوان است.
استفاده از مدل چرخه حیات برای تعیین نوع مدل های اثربخشی سازمان مورد توجه مدیریت است ولی پژوهش های بیشتری لازم است تا تعیین شود که آیا با گذشت زمان سازمان ها از مراحل مختلف چرخه حیات، مدل های اثربخشی نیز به طرقی قابل پیش بینی تغییر می کنند یا خیر.
۲-۴-۲-۸-۴)ارزش عملی رویکرد ارزش های رقابتی برای مدیران
رویکرد ارزش های رقابتی تأکید می کند که هر گونه تلاشی برای تعیین و تعریف و همچنین ارزیابی اثربخشی سازمانی مستلزم توجه به معیارهای چندگانه و منافع متضاد با هم است. مضافاً اینکه رویکرد ارزش های رقابتی می تواند با کاهش تعداد زیادی از معیارهای اثربخشی به مدل های چهارگانه سازمانی به صورت مفهومی، مدیر را در تعیین و تشخیص مناسب معیارهای مختلف با عوامل کلیدی گوناگون و همچنین تناسب آنها با مراحل مختلف چرخه حیات، راهنمایی کند.
جدید ترین رویکرد در مطالعه ی اثر بخشی سازمانی ،رویکرد ارزش های رقابتی یا چند گانه است .کویین و رورباف (۱۹۸۳)اثر بخشی را در قالب یک نظم سه بعدی ساماندهی نموده اند.این محورها بر یکدیگر عمودندو ویژگی های ساختاری سازمان های متمرکز (کنترل )و غیر متمرکز(انعطاف )،با جهت گیری توجه به داخل یا خارج و رابطه ی میان ابزار و اهداف برای به دست آوردن نتایج مطلوب طبقه بندی می شوند. بر اساس رویکرد کویین و رورباف ،چهار مدل اثر بخشی سازمانی مطرح است که با توجه به ملاک های سه بعد یاد شده در نمودار -۱-۱ مورد بررسی قرار می گیرند.

 

 

مدل سیستم باز
ابزار:
انطباق /انعطاف /آمادگی
اهداف:
رشد،کسب منابع
مدل روابط انسانی
ابزار:
انسجام ،روحیه
اهداف :
رشد منابع انسانی با تاکید بر آموزش و رشد
خارجی
ابزار :
برنامه ریزی ،هدفگداری
اهداف :
بهره وری ،کارایی
مدل هدف عقلا نی
داخلی
ابزار :
مدیریت اطلاعات و ارتباطات
اهداف :
ثبات ،کنترل
مدل فرایند داخلی

جدول ۲-۵: چهار مدل اثر بخشی سازمانی بر اساس رویکرد کویین و رورباف
۲-۴-۲-۹)کنترل انعطاف پذیری
در زمینه بررسی و تحلیل اثر بخشی سازمانی می توان به مدل ترکیبی هدف و منبع سیستم توجه داشت .اثر بخشی در مدل هدف بر حسب رسیدن اهداف قابل دست یابی تعریف می شود که به تجهیزات و امکانات فیزیکی ،انرژی نیروی انسانی ،کارکنان و تکنولوژی که می تواند با منابع دیگر مبادله شود،مربوط است .مدل تامین منابع که مبتنی بر مفهوم سیستم است ،برای عملکرد موزون عناصر ارزش زیادی قایل است .یعنی توانایی سازمان نسبت رابه انطباق ،رهبری سازمان ،تصمیم گیری و فراگردهای ارتباطات .پارسونزبه دو اعتبار به تحلیل نظام اجتماعی می پردازد.اول آنکه با کارکردها و مجموعه فعالیت هایی روبرو هستیم که با روابط نظام اجتماعی با محیطش ارتباط دارد(درونی ).دوم آنکه برای تحقق وظایف و کارکردها ،بایستی به تمایز میان هدف ها و ابزار (وسایل و امکانات )توجه داشت که این فرق گذاری متناظر با کارکردهای مصرفی و ابزاری می هباشد.کارکردهای مصرفی برای رسیدن به هدف های نظام اجتماعی لازمندو کارکردهای ابزاری برای جست و جو و استفاده از وسایل به کار می رود.دو اعتبارو شیوه ی طرح موضوع نیاز ها و کارکردهای نظام اجتماعی با اصطلاحات بیرونی ،درونی ،هدف ،وسیله بر یکدیگر منطبق هستندو مکمل یکدیگر می باشند.در نتیجه استفاده ی همزمان از این دو اعتبار و تمایز گذاری می توان تصور کرد که لازمه ی ادامه ی حیات نظام اجتماعی ،تحقق چهار کارکرد ضروری می باشد.در نزد پارسونز ،بقای سیستم اجتماعی به عملکرد چهار کارکرد حساس بستگی دارد.این کارکردها برای شناسایی منابع سیستم بنیادی است و می تواند اهداف سازمانی به شمار رود همه ی سیستم های اجتماعی باید این چهار مشکل کارکردی را حل کنند:انطباق ،کسب هدف ،یگانگی ،حفظ الگوها .انطباق به نیاز سیستم برای کنترل محیط خود مربوط است ،مثل نو آوری و خلاقیت .کسب هدف ،به منزله ی به منزله ی پاداش برای سیستم اهداف است .این سیستم ،مقاصد خود را تعیین می کندو منابع خود را مانند تعهد سازمانی برای کسب اهدافش بسیج می نماید .یگانگی به انسجام وحدت اجتماعی در داخل سیستم اشاره می کند،مثل رضایت شغلی کارکنان .حفظ الگوها عبارتست از حفظ سیستم ارزشی مانند الگوهای ارزشی و فرهنگی سیستم .سازمان های اثر بخش ،به تعهد زیاد و رفتار مناسب مدیران و کارکنان برای تقویت هنجارها و ارزش های مفید نیاز دارد.ن(مودار های ۱-۲و۱-۳ ).هوی و میکسل برای انجام کارهای پژوهشی ،در راستای الگوی ترکیبی یاد شده (رویکرد کارکردهای چهار گانه ی نظام اجتماعی پارسونز)،پیشنهاد می کنند که بایستی به چهار ویژگی توجه داشت :
الف )بعد زمان (کوتاه مدت ،میان مدت ،دراز مدت )

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...