پایان نامه:بررسی رابطه سلامت روان و پایگاه های هویت و منبع کنترل با اختلالات تغذیه ای در زنان |
چکیده………………………………………………………………………………………………………………………………………………………1
فصل یکم :کلیات پژوهش…………………………………………………………………………………………………………………………….2
1-1-مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………3
1-2-بیان مساله…………………………………………………………………………………………………………………………………………..5
1-3-اهمیت و ضرورت ………………………………………………………………………………………………………………………………8
1-4-اهداف تحقیق ……………………………………………………………………………………………………………………………………8
1-4-1-هدف اصلی …………………………………………………………………………………………………………………………………..8
1-4-2-اهداف فرعی………………………………………………………………………………………………………………………………….8
1-5-فرضیه های تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………….8
1-6-تعاریف مفهومی و عملیاتی …………………………………………………………………………………………………………………..9
1-6-1-تعاریف مفهومی………………………………………………………………………………………………………………………………9
1-6-2-تعاریف عملیاتی……………………………………………………………………………………………………………………………..9
فصل دوم:ادبیات و پیشینه پژوهش…………………………………………………………………………………………………………………11
2-1-سلامت روانی…………………………………………………………………………………………………………………………………….12
2-1-1-اهمیت سلامت روانی………………………………………………………………………………………………………………………12
2-1-2-معیارهای سنجش رفتار نابهنجار…………………………………………………………………………………………………………13
2 -1-3-تعریف سلامت روان………………………………………………………………………………………………………………………14
2-1-4-ملاك های سلامت روان………………………………………………………………………………………………………………… 15
2-1-5-تاریخچه ی بهداشت روانی……………………………………………………………………………………………………………….15
2-1-6-تاریخچه بهداشت روانی در ایران……………………………………………………………………………………………………….17
2-1-7-اهداف بهداشتی روانی……………………………………………………………………………………………………………………..19
2-1-8-عملکردبهداشتروانی………………………………………………………………………………………………………………………20
2-1-8-1-الف) پیش گیری انواع آن………………………………………………………………………………………………………….. 21
2-1-8-2-ب) درمان و انوع آن………………………………………………………………………………………………………………………21
2-1-8-3-ج) توان بخشی وانواع آن………………………………………………………………………………………………………………..23
2-2-پایگاه های هویت…………………………………………………………………………………………………………………………………..24
2-2-1- نظریه های مربوطه به هویت………………………………………………………………………………………………………………..24
2-2-2-پایگاه هویت……………………………………………………………………………………………………………………………………..27
2-2-3-بحران هویت …………………………………………………………………………………………………………………………………..29
2-2-4-جامعه بسترمهم هویت………………………………………………………………………………………………………………………..30
2-2-5-مهمترین بسترهای اجتماعیهویت………………………………………………………………………………………………………..31
2-2-6-پیامدهای بحران هویت………………………………………………………………………………………………………………………31
2-2-6-1-عوامل موثر در پدیدآیی بحران هویت……………………………………………………………………………………………….31
2-3-منبع کنترل…………………………………………………………………………………………………………………………………………..32
2-3-1-کنترل درونی در برابر کنترل بیرونی………………………………………………………………………………………………………32
2-3-2-ارزیابی منبع
کنترل…………………………………………………………………………………………………………………………….32
2-3-3-عوامل مرتبط بین منبع کنترل با تغذیه…………………………………………………………………………………………………….33
2-3-4-افراد ارای منبع کنترل درونی……………………………………………………………………………………………………………….34
2-3-5-افراد دارای منبع کنترل بیرونی……………………………………………………………………………………………………………..35
2-3-6-پیوستار منبع کنترل…………………………………………………………………………………………………………………………….36
2-3-7-نوسان پیوستار کانون کنترل………………………………………………………………………………………………………………..37
2-3-8- پی آمد هاو تاثیرات کانون کنترل……………………………………………………………………………………………………….38
2-3-9-شکل گیری کانون کنترل…………………………………………………………………………………………………………………..38
2-3-10-پرورش منبع کنترل درکودکی…………………………………………………………………………………………………………..38
2-4-اختلالات تغذیه……………………………………………………………………………………………………………………………………38
2-4-1-کم اشتهایی روانی و پر اشتهایی روانی…………………………………………………………………………………………………..39
2-4-2-مشخصه های بالینی بی اشتهایی روانی…………………………………………………………………………………………………….39
2-4-3-زیر تیپ های بی اشتهایی روانی…………………………………………………………………………………………………………….40
2-4-4-شیوع ودوره و همایندی مرضی بی اشتهایی روانی…………………………………………………………………………………….40
2-4-5-مشخصه های بالینی پراشتهایی روانی………………………………………………………………………………………………………41
2-4-6-زیرتیپ های پر اشتهایی روانی………………………………………………………………………………………………………………41
2-4-7-شیوع و دوره و همایندی مرضی پراشتهایی روانی……………………………………………………………………………………..41
2-4-8-شباهت و تفاوت بین دو نوع اختلال خوردن…………………………………………………………………………………………….42
2-4-9-سبب شناسی و عوامل علیتی در اختلال خوردن……………………………………………………………………………………….42
2-4-10-درمان و مداخله های درمانی………………………………………………………………………………………………………………44
2-4-11-دیگر اختلالات خوردن……………………………………………………………………………………………………………………45
2-5-تحقیقات داخلی و خارجی……………………………………………………………………………………………………………………..47
2-5-1-تحقیقات داخلی……………………………………………………………………………………………………………………………….47
2-5-2-تحقیقات خارجی…………………………………………………………………………………………………………………………….48
2-6- مدل مفهومی………………………………………………………………………………………………………………………………………49
فصل سوم:روش پژوهش………………………………………………………………………………………………………………………………50
3-1-طرح تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………………………..51
3-2- متغیرهای تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………………….51
3-3-جامعه و نمونه و روش نمونه گیری………………………………………………………………………………………………………….51
3-4- ابزار پژوهش……………………………………………………………………………………………………………………………………..51
3-5-شیوه اجرا…………………………………………………………………………………………………………………………………………..56
3-6-روش تجزیه و تحلیل داده ها………………………………………………………………………………………………………………….56
فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها………………………………………………………………………………………………………………..57
4-1-یافته های توصیفی……………………………………………………………………………………………………………………………….58
4-2-یافته های استنباطی………………………………………………………………………………………………………………………………59
فصل پنجم:بحث و نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………….62
5-1-بحث و نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………………..63
5-1-1-فرضیه اول………………………………………………………………………………………………………………………………………63
5-1-2-فرضیه دوم………………………………………………………………………………………………………………………………………64
5-1-3-فرضیه سوم……………………………………………………………………………………………………………………………………..65
5-1-4-فرضیه چهارم…………………………………………………………………………………………………………………………………..65
5-2- محدودیتهای پژوهش…………………………………………………………………………………………………………………………..67
5-3- پیشنهاد های پژوهش ……………………………………………………………………………………………………………………………67
5-3-1-پیشنهادهای پژوهشی………………………………………………………………………………………………………………………….67
5-3-2-پشنهادهای کاربردی………………………………………………………………………………………………………………………….67
فهرست منابع ………………………………………………………………………………………………………………………………………………68
ضمائم………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..71
پرسشنامه سلامت…………………………………………………………………………………………………………………………………………72
پرسشنامه کنترل راتر ……………………………………………………………………………………………………………………………………75
پرسشنامه هویت……………………………………………………………………………………………………………………………………………78
چکیده فارسی:
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سلامت روان و پایگاه های هویت و منبعکنترل با اختلالات تغذیهای در زنان .پژوهش حاضر با توجه به هدف کاربردی و شیوه اجرای آن همبستگی است ازجامعه مورد نظر تعداد 100نفراز زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره بر اساس جدول مورگان و کرجسی وبااستفاده از نمونه گیری دردسترس انتخاب شده اند و بهکمک پرسشنامه های سلامت عمومی GHQ28وپرسشنامه سبک هویت و پرسشنامه منبعکنترل راتر داده های مورد نظرجمع آوری شد. فرضیه ها شامل:1-بین مؤلفه های سلامت روان با اختلالات تغذیهای رابطه وجود دارد.2-بین مؤلفه های منبع کنترل با اختلالات تغذیه ای رابطه وجود دارد.3-بین مؤلفه های پایگاه هویتی با اختلالات تغذیهای رابطه وجود دارد. 4- مؤلفه های سلامت روان و منبع کنترل و پایگاه های هویت پیش بینی کننده اختلالات تغذیه هستند، می شود. و نتایج تحلیل آماری به وسیله نرم افزار SPSS16 از روش های آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیارو ازروش های آمار استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره نشان دادکه: که بین مولفه های سلامت روان (علائم جسمانی ،علائم اضطرابی ،ناکنشوری اجتماعی ، افسردگی و نمره كلی سلامت روان با اختلالات تغذیه ای رابطه مثبت و معنادار وجود دارد(p<0/01) به عبارت دیگر، با افزایش نمرات سلامت روان در زنان، اختلالات تغذیه ای آنان نیز افزایش یافته است. بین منبع كنترل درونی با اختلالات تغذیه ای رابطه منفی و معنادار وجود دارد(p<0/05). بین منبع كنترل بیرونی با اختلالات تغذیه ای رابطه مثبت و معنادار وجود دارد(p<0/01). به عبارت دیگر، زنان دارای اختلالات تغذیه ای از منبع كنترل بیرونی برخوردارند، و بین مولفه های پایگاه هویتی با اختلالات تغذیه ای رابطه ای وجود ندارد.و نیز مقدار رگرسیون پیش بینی اختلالات تغذیه زنان از روی مولفه های سلامت روان و منبع کنترل معنی دار می باشد (001/0>p و 61/13=F). بنابراین متغیر علائم جسمانی با ضریب بتای 28/0 می توانند به طور مثبت و معنی داری اختلالات تغذیه زنان را پیش بینی کنند.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-09-30] [ 10:49:00 ق.ظ ]
|