پایان نامه مدیریت در مورد :صندوقهای سرمایهگذاری مشترک |
صندوقهای سرمایهگذاری مشترک
صندوق سرمایهگذاری مشترک، شرکت یا موسسهای است که مجموعهای از وجوه جمع آوری شده سرمایهگذاران را سرمایهگذاری میکند و امکان مدیریت حرفهای و تنوع سازی مناسب را فراهم میکند، چیزی که سرمایهگذاران به تنهایی قادر به انجام آن نمیباشند. صندوقهای سرمایهگذاری مشترک از جمله فعالان اصلی بازار سرمایه بشمار میآیند و در طی سالهای اخیر به جایگاه ویژهای در این بازار دست یافتهاند. رشد روزافزون این صندوقها در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه نمایانگر اقبال عمومی به آن ها در عرصه اقتصاد ملی است. منطق کار ساده و جذاب، مهمترین عامل در توجه سیاستگذاران و سرمایهگذاران به این شرکتها است. یک شرکت سرمایهگذاری با سرمایه باز که سهام خود را به ارزش خالص داراییها[۲] (NAV) خریداری میکند (بازخرید میکند) و بهصورت مداوم سهام جدید به سرمایهگذاران عرضه میکنند، به سرمایهگذاران کوچک این امکان را میدهد که به صورت غیرمستقیم در مجموعه متنوعی از اوراق بهادار مثل سهام و اوراق قرضه سرمایهگذاری کنند. هر سرمایهگذار در سود و زیان صندوق شریک است. NAV صندوق هر روز مشخص میشود. هر صندوق در سرمایهگذاری خود به امیدنامهای که برای آن تدارک دیده شده است توجه میکند. صندوق مشترک سرمایهگذاری چیزی به جز مجموعهای از سهام و اوراق قرضه نمیباشد. فرض کنید که یک شرکت گروهی از مردم را جمع آوری کرده و پول آن ها را در سهام، اوراق قرضه و سایر اوراق بهادار سرمایهگذاری میکند. هر سرمایهگذار سهامهایی را به دست میآورد که نشان دهنده مالکیت بخشی از داراییهای صندوق است. در واقع میتوان گفت که ویژگی اصلی این صندوقها، نوسان دائمی میزان سرمایه آنهاست، به همین دلیل است که شرکتهای سرمایهگذاری با بنیان باز به شرکتهای با سرمایه متغیر نیز معروف هستند. این ویژگی از آمادگی آن ها در فروش و بازخرید پیوسته واحدهایشان ناشی میشود. به عبارت دیگر صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در هر زمان و به هر میزان مورد تقاضا، به فروش واحد اقدام میکنند یا واحدهای خود را در صورت لزوم براساس ارزش ویژه یا ارزش خالص داراییها بازخرید میکنند.
۲-۴-۱- ویژگیها و مزایای صندوقهای سرمایهگذاری مشترک
صندوقهای سرمایهگذاری به عنوان یکی از موفقترین واسطههای مالی از نظر حجم معاملات، میزان سرمایه تحت تملک، جذب مخاطبان عام و مدیریت حرفهای سبدهای اوراق بهادار به پیشرفتهای شگرفی در بازارهای مالی پیشرفته دنیا طی سی سال گذشته دست یافتهاند. به طورکلی در ادبیات مالی، صندوقهای سرمایهگذاری محلی برای انباشت سرمایههای خرد وکلان افراد مختلف جامعه میباشد که مزایای فراوانی را برای سرمایهگذاران غیرحرفهای به همراه آورده که آن ها را از دیگر واسطههای مالی متمایز میسازد. (پورزمانی وهمکاران، ۱۳۸۹، ص۸۸)
درذیل به برخی از این مزایا اشاره میگردد:
-
-
- جایگزینی برای خرید سهام شرکتهای بورسی: شخصی که تعدادی از واحدهای سرمایهگذاری یکی از صندوقها را در اختیار دارد در واقع مالک سهام چند شرکت است که صندوق از محل داراییهای خود به عنوان سبد سرمایهگذاری خریداری نموده است. بدین ترتیب سود یا زیان مالکان واحدهای سرمایهگذاری صندوق، تحت تأثیر مستقیم نوسان قیمت مجموعه سهام موجود در سبد سرمایهگذاری صندوق است.
- وجود مدیریت حرفه ای: منظور از مدیریت حرفه ای، مقایسه تخصص و توان مدیران با تجربه و آشنا با بازار سهام با سرمایهگذارانی است که تجربه کافی یا زمان و امکانات مناسب تحلیل برای تشکیل سبد سرمایهگذاری به صورت مستقل را ندارند.
- نقد شوندگی: یکی از مهمترین ویژگیهای هر سرمایه ای، قابلیت تبدیل به وجه نقد شدن آن در زمانی است که سرمایهگذار به هردلیل تصمیم به تغییر موضع سرمایهگذاری خود و خروج میگیرد. با توجه به ارکانی که در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در سهام پیش بینی شده است سرمایهگذاران در هر زمان میتوانند با توجه به خالص ارزش روز داراییهای موجود در صندوق و پس از کسر هزینههای مربوطه، تمام یا تعدادی از واحدهای سرمایهگذاری خود را به وجه نقد تبدیل نموده، اصطلاحاً ابطال نمایند. (خانزاده، مدیریت آموزش بورس و اوراق بهادار تهران، ص۱)
- تنوع بخشی اوراق بهادار و کاهش ریسک: صندوقهای سرمایهگذاری مشترک میتوانند در زمینه تنوع بخشی سرمایهگذار را یاری نمایند. در حقیقت سرمایهگذار با انتخاب صندوق سرمایهگذاری مشترک برای سرمایهگذاری، علاوه بر مدیریت حرفه ای داراییهایش از مزایای تنوع بخشی نیز استفاده میکند. (جیسون ریچ، ۲۰۰۷).
-
تنوع بخشی در سرمایهگذاریهای صندوق موجب کاهش ریسک میشود، چرا که اگر در یکی از داراییهای سرمایهگذاری شده افتی پدید آید، دیگر داراییهای موجود در صندوق به جبران آن میپردازند. به خصوص اگر مدیر سرمایهگذاری صندوق در طیفی از داراییها شامل سهام، اوراق قرضه، ابزارهای بازار پول و در چند ناحیه جغرافیایی مختلف سرمایهگذاری کرده باشد.
- صرفه جویی نسبت به مقیاس: با توجه به اینکه صندوقهای سرمایهگذاری از گردآوری پولهای اندک تعداد زیادی سرمایهگذار تشکیل میشوند، بنابراین امکان استفاده از مزایای یک مجموعه سرمایهگذاری بزرگ برای اجرای آن فراهم خواهد بود. طبیعی است که یک سرمایهگذار به تنهایی امکان پرداخت هزینههای مشاوره و یا استفاده از نرم افزارهای مختلف اطلاع رسانی را نخواهد داشت، ولی با کنارهم قرار گرفتن سرمایههای اندک سرمایهگذاران خرد، امکان استفاده از مزایای این چنین فراهم خواهد شد.
- انگیزه مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری: با توجه به ساختار طراحی شده صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در سهام و ارتباط مستقیم بین رشد ارزش داراییهای صندوق و منتفع شدن مدیر و سایر ارکان صندوق، قابل پیش بینی است که مدیر انگیزه کافی برای تشکیل بهترین ترکیب سبد سرمایهگذاری را داشته، تلاش نماید تا خالص ارزش داراییهای صندوق را به حداکثر ممکن برساند. (خانزاده، مدیریت آموزش بورس و اوراق بهادار تهران،ص۲)
۲-۴-۲- معایب صندوقهای سرمایهگذاری مشترک
- مدیریت حرفه ای: توجه داشته باشید که در زمان ذکر مزایای صندوق، عامل مدیریت حرفه ای را با قید حداقل در تئوری آوردیم. عده ای از سرمایهگذاران در این مورد که مدیران صندوقها بهتر از ما اوراق بهادار مناسب را تشخیص میدهند تشکیک میکنند. مدیران لغزش ناپذیر نمیباشند و در صورتی هم که صندوق زیان میکند حقوق خود را دریافت میکنند. (و یا به گونه ای دیگر میتوانند مزایای خود را کسب کرده باشند).
- هزینهها: صندوقهای مشترک سرمایهگذاری تنها به این علت به وجود نیامده اند که زندگی شما را آسانترکنند، هرصندوقی به دنبال کسب سود برای مؤسسان آن نیز میباشد. صنعت صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در مخفی کردن هزینهها در لابلای عبارات پیچیده استادی تمام دارند.
- رقیق سازی: به علت تنوع سازی زیادی که صورت گرفته است بازدههای عالی شرکتهای مختلف صندوق در میان انبوه شرکتها گم میشود و اثر کمی بر عایدی کل صندوق دارد. رقیق سازی ممکن است حاصل فرایند بزرگ شدن صندوقهای موفق نیز باشد. به این صورت که مدیریت با پولهای زیاد و جدید سرازیر شده به صندوق مواجه میشود، ولی نمیتواند زمینههای سرمایهگذاریهای موفق قبلی را پیدا کند و همان بازدهی را از پولهای جدید به دست آورد.
- نامناسب برای سرمایهگذاریهای کوتاه مدت: به دلیل کارمزد قابل توجه معاملات اوراق، چنین سرمایهگذاری برای کوتاه مدت چندان مناسب نیست و سود رضایت بخشی را برای سرمایهگذار نخواهد داشت.
- عدم امکان دسترسی سریع به وجه نقد: از آنجایی که طبیعت چنین سرمایهگذاریهایی بلند مدت است، امکان نقدشوندگی سریع برای آن فراهم نیست و بازپرداخت وجه اوراق فروخته شده تا هفت روز میتواند به تعویق بیفتد.
- ریسک پذیری: هر چند در مقایسه با بسیاری از سرمایهگذاریهای دیگر از ریسک پذیری کمتری برخوردار است ولیکن ریسکهای زیر برای چنین اوراقی متصور است:
- ریسک بازار: که به واسطه نوسان قیمت اوراق بهادار موجود در سبد دارایی و سود حاصل از آن به وجود میآید و هیچ تضمین و بیمه ای برای آن وجود ندارد.
- ریسک عملیاتی: به واسطه عدم اطمینان از عملکرد مدیریت صندوق و ارکان آن به وجود میآید. (خانزاده، مدیریت آموزش بورس و اوراق بهادار تهران،ص۳).
۲-۵- بازده مازاد بر بازار
بازده مازاد بر بازار هریک از صندوقهای سرمایهگذاری از اختلاف بازده هر صندوق سرمایهگذاری و بازده بازار به دست میآید. دراینجا توضیحاتی را به تفصیل دررابطه با بازده وشاخصها بخصوص شاخص کل آوردهایم:
۲-۶- بازده صندوقهای سرمایهگذاری
هدف اصلی صندوقهای سرمایهگذاری مشترک ایجاد درآمد و فراهم نمودن فرصت رشد برای سرمایهگذاری صورت گرفته بر روی سهام عادی است. صندوقها در درجه اول سرمایهگذاری خود را در سهام عادی شرکتهای بزرگ و معتبر و نیز ابزارهای مالی مطرح در بازار سرمایه متمرکز مینمایند. یکی از معیارهای انتخاب سهام عادی برای صندوق، شرکتهایی هستند که دارای تاریخچه مناسبی از سود ایجاد شده هر سهم و سود تقسیمی هر سهم میباشند. با تمرکز بر تأمین خواستههای سرمایهگذاران نهادی و افراد با ریسک متوسط، استراتژی اصلی صندوق، سرمایهگذاری در سهام عادی با کیفیت بالا و نیز اوراق بهادار قابل تبدیل به سهام عادی است. (گزارشات سایت مدیریت پژوهش و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، ۱۳۸۸).
۲-۶-۱- تعریف بازده
در بیانی ساده میتوان بازده را اینگونه تعریف نمود: ” هر سهم یا هر پرتفویای از سهام اگر در فاصله خاصی از زمان خریداری، نگهداری و فروخته شود، بازده خاصی نیز نصیب دارنده آن می کند. این بازدهی، شامل تغییر قیمت و منافع حاصل از مالکیت است. اصطلاح نرخ بازده (یا نرخ عایدی) برای توصیف نرخ افزایش یا کاهش سرمایهگذاری در طول دوره نگهداری دارایی به کار میرود. ” (راعی، ۱۳۸۳، ص ۱۱۲)
۲-۶-۲- اجزای بازده
اصولاً مبلغ یا مبالغی که امروز توسط سرمایهگذار درخرید اوراق بهادار نظیر سهام عادی صرف میشود پتانسیل کسب دونوع سود یا عایدی دارد:
الف- سود دریافتی: مهمترین جزء بازده، سودی است که به صورت جریانات نقدی دورهای سرمایهگذاری بوده و میتواند به شکل بهره یا سود تقسیمی باشد. ویژگی متمایز این دریافتها این است که منتشرکننده پرداختهایی را به صورت نقدی به دارنده دارایی پرداخت میکند. این جریانات نقدی با قیمت اوراق بهادار نیز مرتبط است.
ب- سود (زیان) سرمایه: این جزء که ناشی از افزایش (کاهش) قیمت دارایی است، را سود (زیان) سرمایه میگویند. این سود (زیان) سرمایه ناشی از اختلافات بین قیمت خرید و قیمت در زمانی است که دارنده اوراق قصد فروش آن ها را دارد. این اختلافات میتواند سود و یا زیان باشد.
درحالت کلی میتوان بازده را اینگونه تعریف کرد:
افزایش قیمت
± سود دریافتی = بازده کل هرورقه بهادار
کاهش قیمت
فرمول ۲-۱- روش محاسبه بازده کل |
معادله فوق، عبارت مفهومی بازده کل برای هر ورقه بهادار است. عبارت فوق را میتوان اینگونه بیان کرد: نرخ بازده کل اوراق بهادار، شامل مجموع دو جزء سود دریافتی و تغییرات قیمت است. هریک از این دو جزء میتوانند صفر باشند و یا تغییرات قیمت میتواند منفی باشد، اما سود دریافتی نمیتواند منفی باشد. (شهمیرزادی، ۱۳۸۸، ص۲۸)
۲-۶-۳-انواع بازده
تعیین تفاوت میان بازده تحقق یافته و بازده مورد انتظار بسیار با اهمیت است:
الف- بازده تحقق یافته[۴]: بازدهای است که واقع شده است یا بازدهای است که کسب شده است. درواقع بازده تحقق یافته، بازدهای است که به وقوع پیوسته است.
ب- بازده مورد انتظار[۵]: عبارت است از بازده تخمینی یک دارایی که سرمایهگذاران انتظار دارند در یک روز آینده به دست آورند. بازده موردانتظار با عدم اطمینان همراه است. سرمایهگذاران برای کسب بازده موردانتظار بایستی یک نوع دارایی را خریداری کنند و توجه داشته باشند که این بازده ممکن است تحقق نیابد.
سرمایهگذاری بر روی اوراق بهادار ریسک دار و بلندمدت میتواند باعث برآورده شدن بازده مورد انتظار سرمایهگذاران باشد، درحالی که در کوتاهمدت این امر کمتر اتفاق میافتد. (شهمیرزادی، ۱۳۸۸، ص۲۹)
۲-۷- شاخص
کلمه شاخص در کل به معنای نمودار یا نشان دهنده یا نماینده میباشد. شاخص کمیتی است که نماینده چند متغیرهمگن میباشد و وسیلهای برای اندازهگیری و مقایسه پدیدههایی است که دارای ماهیت و خاصیت مشخصی هستند که برمبنای آن میتوان تغییرات ایجادشده در متغیرهای معینی را در طول یک دوره بررسی نمود.
محاسبه شاخص برای هرشرکت، صنعت یا گروهی امکانپذیراست ومیتوان آن را محاسبه نمود. برای محاسبه شاخص، یک سال را به عنوان سال مبنا یا پایه فرض کرده و پس ازتقسیم ارزش جاری بر ارزش مبنا (ارزش سال پایه) آن را در عدد ۱۰۰ ضرب میکنیم. عدد به دست آمده شاخص آن گروه یا دسته موردنظر را به ما نشان میدهد.
۲-۷-۱- فوائد شاخصها
محاسبه و بررسی اعداد شاخص فوائد زیادی برای تجزیه و تحلیل فرایند مورد بررسی و پیش بینی نتایج احتمالی آن دارد. این تجزیه و تحلیلها و پیشبینیها اطلاعاتی را برای تصمیمگیریهای مختلف فراهم میآورد. بهطور خلاصه فوائد شاخصها به شرح زیر است:
- از اعداد شاخص تغییرات احتمالی در آینده را میتوان بررسی کرد.
- شاخصها وسائلی هستند برای مقایسه کردن تغییرات یک پدیده در دو زمان متفاوت.
- اعداد شاخص بیانگر اطلاعات عمومی و کلی درباره ترکیب یک سازمان است.
- با شاخصها میتوان تغییرات گروهی چند پدیده را با هم مقایسه نمود.
- به وسیله شاخصها میتوان فعالیتهای اقتصادی را به طور محرمانه از نظر رقبا دور نگه داشت. (اکباتانی، ۱۳۷۳، ص۱۴)
۲-۷-۲- انواع شاخصها
درهر بازار بورس و اوراق بهاداری میتوان بنابراحتیاج وکاراییشاخصهای زیادی را تعریف و محاسبه نمود. درتمام بورسهای دنیا نیز شاخصهای زیادی برای گروهها وشرکتهای مختلف محاسبه میشود. بهعنوان مثال در بازار سهام آمریکا شاخص داوجونز تغییرات ۳۰ شرکت صنعتی،۲۰ شرکت حمل ونقل و ۱۵ شرکت خدماتی را نشان میدهد و یا شاخص نزدک تغییرات سهام خارج از بورس را نشان میدهد. دیگرشاخصهای معروف برخی از بورسهای دنیا عبارتاند از:
- بورس نیویورک S&P250 که برای ۲۵۰ شرکت محاسبه میشود و S&P500 که برای ۵۰۰ شرکت محاسبه میشود.
- بورسلندن FTSE، توکیو NIKIIE و TOPIX وآمستردام AEX.، فرانسه CAC وآلمان DAX میباشند.
در بورس و اوراق بهادار تهران نیز شاخصهای زیادی محاسبه میگردد که هرشخص یا گروهی بنا به نیاز خود ازآنها استفاده میکند، بطورمثال میتوان از شاخص کل قیمت، شاخص بازده نقدی، شاخص کل قیمت و بازده نقدی، شاخص صنعت، شاخص مالی، شاخص شرکت، شاخص ۵۰ شرکت برتر و…نام برد که ما در این قسمت شاخص بازده کل و به تبع آن شاخص کل قیمت وشاخص بازده نقدی را به تفصیل آوردهایم:
۲-۷-۲-۱- شاخص کل
منظور از شاخص کل در ابتدا شاخص قیمت (Tepix) بوده که از فروردین ۱۳۷۷ به شاخص قیمت و بازده نقدی ( Tedpix) تغییر یافته و در بورس تهران محاسبه و منتشرشده است. تغییرات این شاخص نشان دهنده بازده کل بورس است و از تغییرات قیمت و بازده نقدی پرداختی متاثر میشود. شیوه محاسبه آن مانند شاخص کل قیمت است وتنها تفاوت میان آن دو در شیوه تعدیل آنهاست که درصورت پرداخت سود نقدی نیز تعدیل پایه میشود. (مدیریت آموزش بورس و اوراق بهادار تهران، ۱۳۹۴، ص۶)
شاخص کل بیانگر سطح عمومی قیمت و سود سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس است، به بیان سادهتر، “تغییرات شاخص کل در واقع بیانگر میانگین بازدهی سرمایهگذاران در بورس است". لازم است در این خصوص مقداری توضیح دهیم. همانگونه که در قسمت قبل ذکر شد بازدهی سرمایهگذاران در بورس از دو طریق به دست میآید. اول دریافت سود نقدی سالیانه و دوم، تغییر قیمت سهم در طول دوره سرمایهگذاری. تغییرات شاخص کل نیز دقیقاً بیانگر میانگین بازدهی بورس است و برای به دست آوردن نرخ بازده شاخص کل به عنوان بازده بازار به صورت زیر عمل میکنیم:
=نرخ بازده شاخص کل) بازده بازار) |
شاخص کل در ابتدای دوره – شاخص کل درپایان دوره |
شاخص کل درابتدای دوره |
فرمول ۲-۲- روش محاسبه بازده بازار |
- دونکته قابل توجه درخصوص شاخص کل میبایست مدنظر سرمایهگذاران باشد:
- نکته اول اینکه افزایش شاخص کل، لزوماً به معنای سودآوری سهام همه شرکتهای حاضر در بورس نیست. همانطور که کاهش شاخص کل نیز لزوماً به معنای ضرردهی سهام همه شرکتها در بورس نیست. زیرا همانگونه که گفته شد، شاخص کل، بیانگر میانگین بازدهی بورس است و چه بسا، دربرخی موارد، علیرغم رشد قابل توجه شاخص کل بورس، برخی سهام با افت قیمت مواجه شده و سهامداران خود را با زیان مواجه سازند و یا در مواقعی که شاخص کل با کاهش مواجه است، برخی سرمایهگذاران که سهام ارزندهای را در سبد سهام خود دارند، سود قابل قبولی به دست میآورند. بنابراین سرمایهگذاران نباید صرفاً با اتکا به اخبار رشد شاخص کل و بدون بررسی کامل درخصوص ارزش ذاتی سهام، اقدام به سرمایهگذاری در بورس کنند و حتی در شرایط رشد مستمر شاخص کل نیز در انتخاب سهام، کاملاً دقت نمایند.
- نکته دوم ارتباط بین شاخص کل و سبد سهام است. همانطور که در ادامه نیز خواهیم گفت یکی از اصول مهم سرمایهگذاری در بورس، تشکیل سبد سهام متنوع است. هر اندازه سبد سهام یک سرمایهگذار متنوعتر و به ترکیب سهام شرکتهای موجود در بورس نزدیکتر باشد، بازدهی آن سرمایهگذار نیز به متوسط بازدهی کل بورس که توسط شاخص کل نشان داده میشود، نزدیکتر خواهد بود. تا آنجا که اگر فردی بتواند ترکیب سهام موجود در سبد سهام خود را به طور کامل منطبق بر ترکیب تمام سهام حاضر در بورس نماید، بازدهی وی نیز به طور کامل منطبق بر نوسانات شاخص کل بورس خواهد بود. مثلاً با رشد ۲۰ درصدی شاخص، وی نیز حدوداً ۲۰ درصد سود به دست خواهد آورد.(مدیریت آموزش بورس و اوراق بهادار، ۱۳۹۴)
۲-۷-۲-۲- شاخص کل قیمت
شاخص کل قیمت یکی از اصلیترین شاخصهای بورس تهران است که روش محاسبه آن براساس فرمول لاسپیرز انجام میگیرد:
= شاخص کل قیمت |
۱۰۰ × |
(ارزش جاری بازار×تعداد سهام منتشره)
(ارزش پایه سهام×تعدادسهام درسال پایه)
فرمول ۲-۳- روش محاسبه شاخص کل قیمت |
در این محاسبه سال پایه سال ۱۳۶۹ میباشد. این شاخص گویای آن است که ارزش بازار نسبت به یک سال پایه یا همان سال ۱۳۶۹ چند برابرشده، فرضاً شاخص ۱۲۷۰۰ نشان میدهد که ارزش بازار نسبت به سال ۱۳۶۹، ۱۲۷ برابر گردیده است.
- شاخص کل قیمت در بورس تهران برای سه گروه محاسبه میشود که عبارتاند از:
- شاخص قیمت کل بازار: که در محاسبه آن قیمت سهام تمام شرکتهای معامله شده تأثیر داده میشود.
- شاخص قیمت تالاراصلی: که در محاسبه آن فقط قیمت سهام شرکتهای معامله شده درتالاراصلی تأثیر داده میشود.
- شاخص قیمت تالارفرعی: که در محاسبه آن فقط قیمت سهام شرکتهای معامله شده در تالار فرعی تأثیر داده میشود.
- شاخص کل قیمت دارای سه ویژگی به صورت زیر است:
- موزون بودن: بدین معنا که چون در محاسبه آن ارزش سهام درتعدادسهام منتشره ضرب میگردد، پس تغییرات قیمت سهام براساس تعداد سهام منتشرشده شرکتها در شاخص تأثیرگذاراست، یعنی هرچقدرتعداد سهام منتشره شرکت بیشتر باشد، تغییرات قیمت سهم موردنظر تأثیر بیشتری بر روی شاخص خواهد گذاشت.
- جامع بودن: این شاخص به لحاظ اینکه بر اساس تغییرات سهام تمام شرکتهای پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار محاسبه میگردد، لذا خصوصیت جامع بودن را داراست.
- در دسترس بودن: شاخص کل قیمت به لحاظ اینکه به صورت لحظهای توسط سازمان بورس و اوراق بهادار محاسبه و در اختیار افراد قرار میگیرد، لذا دارای خصوصیت در دسترس بودن میباشد.
۲-۷-۲-۳- شاخص بازده نقدی
از تفاضل منطقی شاخص قیمت و بازده نقدی از شاخص کل قیمت به دست میآید و نشان دهنده تغییرات بازده نقدی سهام میباشد.
نکته: عدد پایه شاخصهای قیمت و بازده نقدی و بازده نقدی سهام در ابتدای سال ۱۳۷۷ برابر ۱۶۵۳/۰۸ در نظرگرفته شده که همجنسی این دو را با شاخص کل قیمت در آن تاریخ امکانپذیر میسازد.
- Mutual Funds
- Net Asset Value(NAV)
- Excess return on market
- Realized Return
- Expected Return
- Index
- Tehran dividend and price index (Tedpix)
- Tehran price index (TEPIX)
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-03-01] [ 01:01:00 ب.ظ ]
|