همچنین‌ در صورت‌ ارائـه‌ مجدد، سالهایی‌ را که‌ مورد تجدید نظر واقع‌ شده‌ است‌، باید مشخص‌ کرد. تعدیلات‌ انباشته‌ ناشی از تغییر در رویه‌های‌ حسابداری‌، همچنین‌ به عنوان‌ آخرین‌ قلم‌ در صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ منعکس‌ می‌شود تا اثر این‌ تعدیلات‌ برای‌ استفاده‌ کنندگان‌ مشخص‌ گردد.

 

۳-۲-۸-۲- اصلاح‌ اشتباه‌

 

بند۴۱ . ممکن‌ است‌ در دوره‌ جاری‌ اشتباهاتی‌ مربوط‌ به‌ صورت‌های‌ مالی‌ یک‌ یا چند دوره‌ مالی‌ گذشته‌ کشف‌ گردد. این‌ اشتباهات‌ می‌تواند ازجمله‌، ناشی از موارد زیر باشد:

 

    • اشتباهات‌ ریاضی‌،

 

    • شتباه‌ در به کارگیری‌ رویه‌های‌ حسابداری‌،

 

    • تعبیر نادرست‌ یا نادیده‌ گرفتن‌ واقعیت‌های‌ موجود در زمان‌ تهیه‌ صورت‌های‌ مالی‌،

 

    • تغییر از یک‌ رویه‌ غیر استاندارد حسابداری‌ به‌ یک‌ رویه‌ استاندارد حسابداری‌، و

 

  • موارد تقلب‌.

اصلاح‌ این‌ اشتباهات‌ در صورتی‌ که‌ با اهمیت‌ نباشد، در سود یا زیان‌ خالص‌ دوره‌ جاری‌ منظور می‌گردد.

 

بند۴۲ . در مواردی‌ ممکن‌ است‌ صورت‌های‌ مالی‌ منتشر شده‌ یک‌ یا چند دوره‌ قبل‌ شامل‌ اشتباهات‌ با اهمیتی‌ باشد که‌ تصویر مطلوب‌ را مخدوش‌ و در نتیجه‌ قابلیت‌ اتکای‌ صورت‌های‌ مالی‌ مذبور را کاهش‌ دهد. اصلاح‌ چنین‌ اشتباهاتی‌ نباید از طریق‌ منظور کردن‌ آن‌ در سود و زیان‌ سال‌ جاری‌ انجام‌ گیرد، بلکه‌ باید با ارائـه‌ مجدد ارقام‌ صورت‌های‌ مالی‌ سال‌(های‌) قبل‌ به چنین‌ منظوری‌ دست‌ یافت‌. در نتیجه‌، مانده‌ افتتاحیه‌ سود (زیان‌) انباشته‌ نیز بدین‌ ترتیب‌ تعدیل‌ خواهد شد. تعدیلات‌ سنواتی‌ ناشی از اصلاح‌ اشتباهات‌ همچنین‌ به عنوان‌ آخرین‌ قلم‌ در صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ منعکس‌ می‌شود.

 

بند ۴۳ . براوردهای‌ حسابداری‌ ماهیتاً عبارت‌ از تخمینهایی‌ است‌ که‌ با کسب‌ اطلاعات‌ اضافی‌ در دوره های‌ بعد ممکن‌ است‌ تغییر یابد. ‌بنابرین‏‌ اصلاح‌ اشتباه‌ را باید از این‌گونه‌ تغییرات‌ تمیز داد. به‌ گونه‌ مشابه‌، سود یا زیانی‌ را که‌ پس‌ از مشخص‌ شدن‌ پیامد یک‌ پیشامد احتمالی‌ مورد شناخت‌ قرار می‌گیرد و براورد دقیق‌ آن‌ قبلاً میسر نبوده‌ است‌ نمی‌توان‌ به عنوان‌ اشتباه‌ با اهمیت‌ قلمداد کرد(عبدلی و رویایی ،۱۳۸۸،۷۴)۱.

 

فصل سوم

 

روش‌ اجرای تحقیق

 

۱-۳ مقدمه

 

در این فصل فرضیه های تحقیق و روش آزمون فرضیه‌ها تشریح می شود و به طور کلی ‌در مورد چارچوب تحقیق از لحاظ موضوعی ، زمانی ، مکانی نیز صحبت به میان خواهد آمد در قسمت پایانی فصل نیز روش های آماری و علت انتخاب این روش‌ها توضیح داده می شود و تعیین خواهد شد که فرضیه‌ها از چه روش آماری مورد آزمون و بررسی قرار خواهد گرفت .

 

۲-۳- روش تحقیق

 

فرایند تحقیق ، فرایندی است که طی آن محقق می کوشد با پردازش علمی و منظم درون داده ها ، فرضیه های خود را به بوته آزمایش بگذارد .هدف اصلی در پژوهش علمی شناخت پدیده‌های طبیعی و کشف رابطه میان آن ها‌ است . پژوهش علمی کوشش ‌نظام‌داری برای پاسخ دادخ به پرسشها می‌باشد و ساختار آن متکی به نظام منطقی است که روش علمی نامیده می شود . محقق پس از انتخاب و تعیین موضوع تحقیق باید به دنبال تعیین روش تحقیق باشد پایه هر علمی روش شناخت آن است و اعتبار و ارزش قوانین هر علمی به روش شناختی مبتنی است که درآن علم به کار می رود (خاکی ، ۱۳۸۶ ،۸۴)۱.

 

انتخاب روش تحقیق بستگی به هدفها ، ماهیت موضوع تحقیق و امکانات اجرائی آن دارد . ‌بنابرین‏ هنگامی می توان ‌در مورد بررسی و انجام تحقیق تصمیم گرفت که هدفها ، ماهیت موضوع تحقیق و نیز وسعت و دامنه آن مشخص باشد . به عبارت دیگر ، هدف ار انتخاب روش تحقیق آن است که محقق مشخص نماید چه روش و شیوه ای او را دقیق تر و آسان تر در دستیابی به پاسخ پرسش‌های تحقیق مورد نظر یاری نماید .

 

تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کاربردی می‌باشد ، امید است تحقیق حاضر راهگشایی برای تدوین سیاست ها و استانداردهای مؤثر و کارآی حسابداری در کشور و الگویی برای انجام تحقیقات آتی جهت بررسی رابطه فرهنگ و موضوع حسابداری و حسابرسی باشد .

 

تحقیق حاضر از حیث روش اجرای تحقیق ازجمله تحقیقات همبستگی یا همخوانی می‌باشد. این تحقیقات بر کسب اطلاع از وجود رابطه بین متغیرها انجام می پذیرد ولی الزاماًً کشف رابطع علت و معلولی مورد نظر نیست .

 

 

 

۳-۳- فرضیه‌ها

 

با توجه به اهداف مطرح شده و مدل تحلیلی تحقیق ، فرضیه های تحقیق به شرح ذیل می‌باشد :

 

فرضیه اول: بین میزان فاصله قدرت و میزان اشتباهات حسابداری کشف شده در شرکت‌ها رابطه با اهمیتی وجود دارد :

 

فرضیه دوم : بین میزان فردگرایی و میزان اشتباهات حسابداری کشف شده در شرکت‌ها رابطه با اهمیتی وجود دارد .

 

همان‌ طور که در فصل اول تشریح گردید هر فرضیه اصلی به ۱۲ فرضیه فرعی تجزیه گردیده است همچنین به منظور تاثیر و اندازه گیری متغیر تعدیل گر (نوع مالکیت ) کل فرضیه های مذبور با درنظر گرفتن متغیر تعدیل گر مورد آزمون قرار خواهند گرفت .

 

 

 

۴-۳- جامعه آماری تحقیق

 

جامعه آماری تحقیق شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشند علت انتخاب این شرکت‌ها ارائه اطلاعات شفاف و استاندارد بر اساس استانداردهای حسابداری و انجام حسابرسی در چند مقطع از سال می‌باشد .برای بررسی فرضیات تحقیق، جامعه آماری باید بواسطه چندین فاکتور مورد تعدیل قرار گیرد .این فاکتورها عبارتند از :

 

    1. مقطع پایان سال مالی شرکت‌ها پایان اسفند ماه باشد .

 

    1. شرکت‌های گروه مالی شامل بانک‌ها شرکت‌های سرمایه گذاری هلدینگها و . . به دلیل ماهیتشان از جامعه آماری حذف می‌گردند.

 

  1. اطلاعات مالی شرکت‌ها در دسترس باشندو در دوره مالی مد نظر پذیرفته شده در بورس باشند.

 

۵-۳- نمونه آماری

 

با توجه به تجانس جامعه آماری و راهنمایی‌های آماری نمونه مورد بررسی به روش منظم یا سیستماتیک انتخاب گردیده است و شامل ۸۱ شرکت می‌باشد که در طی مراحل انجام تحقیق به ۷۰ شرکت کاهش یافت .

 

 

 

۶-۳- مدل مفهومی تحقیق

 

در این تحقیق رابطه بین مؤلفه‌ های فرهنگی فاصله قدرت و فرد گرایی با میزان و نوع اشتباهات حسابداری از جنبه‌های مشروح در مدل مفهومی چان و لین و لان مو (۲۰۰۳) ذیل را مورد بررسی قرار داده ایم :

 

 

 

 

 

نمودار ۱-۳ مدل تحلیلی تحقیق

 

(چان و همکاران ،۲۰۰۳،۹۱) [۱۸]

 

۷-۳- روش و ابزار گردآوری داده ها

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...