1-1- مقدمه

در پی پیشرفتهای قرن اخیر در سنتز مواد شیمیایی ترکیبات جدیدی ساخته شده است که برخی از آنها سمی هستند و رها سازی این ترکیبات سمی در محیط زیست و در معرض قرار گرفتن پسماندها به دلیل کاربرد زیاد این ترکیبات به عنوان آفت کش,حلال,مواد منفجره,خنک کننده رنگ در کاربرد های صنعتی و کشاورزی در دهه های اخیر افزایش یافته است[1]. از جمله این ترکیبات سنتزی ترکیبات ارگانوفسفر هستند که شامل آفت کش ها و عوامل شیمیایی عصبی[1]می باشند[2]. به دلیل رها شدن ناگهانی یا مدیریت ضعیف پسماند آفت کش ها آلودگی خاک و آبهای زیر زمینی در منطقه ایجاد می شود[3]. بنابر این,نیاز مهمی در تکامل فن آوری تصفیه زیستی به منظور تسهیل تجزیه آلودگی های ارگانوفسفر احساس می شود[4].بیشتر روش های فیزیکی و شیمیایی از قبیل استفاده از حرارت,سوپر اکسیداز,دی اکسید کربن و غیره که برای رفع آلودگی ناشی از ترکیبات ارگانوفسفر به کار می روند نقایص و مشکلات زیادی دارند زیرا این روش ها اغلب سمی ,حساسیت زا ,خورنده و غیر اختصاصی هستند و به محیط زیست آسیب می رسانند بنابر این برای هیدرولیز ترکیبات سمی یک فن آوری سالم و بی خطر نیاز است[5]. تصفیه زیستی روشی موثر و بی خطر است و به فر آیندی اطلاق می شود که در آن پسماند های عالی تحت شرایط کنترل شده تجزیه می شوند.درطی این فر آیند نمونه به سطح بی ضرر تر یا به غلظتی کمتر تبدیل می شود.تصفیه زیستی[2] با استفاده ار میکروبها به منظور سم زدایی و تجزیه آلودگی انجام می گیرد و به عنوان روشی موثر در بیوتکنولوژی به منظور پاکسازی محیط آلوده مورد توجه سوش های باکتریایی متعلق به گروه های تاکسونومی مختلف,توانایی تجزیه دامنه وسیعی از حشره کش های ارگانوفسفره و دیگر آفت کش ها را دارند[6]. این سوش ها دارای فسفو تری استرازی با دامنه سوبسترای وسیع می باشند[7]. اگرچه استفاده از سوش های طبیعی به عنوان کاتالیز کننده های حیاتی روش جالبی برای تیمار ترکیبات ارگانوفسفره است اما عدم توانایی ترکیبات ارگانوفسفره در عبور از عرض غشا قدرت کاتالیتیکی را کاهش می دهد[8]. آنزیم هایی که بر سطح ارائه می گردند این مزیت را دارند که ترکیب ارگانوفسفره به عنوان سوبسترا به راحتی در دسترس آنها قرار می گیرد در صورتی که در سوش های طبیعی در دسترس قرار گرفتن ترکیب ارگانوفسفره مرحله محدود کننده سرعت در تجزیه است[9].

 

مقالات و پایان نامه ارشد

 

 

 1-2- چرا از آفت کش ها اینقدر استفاده می کنیم

دلایل زیر بیانگر استفاده ار آفت گشها می باشد

  • حدود 6 میلیارد نفر در جهان باید تغدیه کنند و گیاهان نیز این غذا را استفاده می کنند.
  • 30هزار علف هرزه وجود دارد.
  • 30 درصدمحصولات به خاطر آفت از بین می روند.
  • یک میلیون گونه حشره در جهان وجود دارد.
  • 80 تا100 هزار نوع بیماری وجود دارد.
  • بیماری هایی وجود دارند که منشا آنها حشرات می باشند.
  • سه هزار گونه کرم وجود دارند.
  • شهر سازی و شهر نشینی در حال گسترش است.
  • هزینه زیادی به خاطر آفات مصرف(حدود 100 بیلیون دلار)می شود.
  • با حذف آفت کش ها حدود25 درصد محصولات در سراسر دنیا از بین می روند.
  • با بهره گرفتن از آفت کشها با خرج یک دلار 4 دلار سود بدست می آید[10] .

 1-3- عمده عللی که باعث شد تا جهت جداسازی این میکروارگانیسم ها اقداماتی صورت بپذیرد به این شرح است

  • استفاده بیش از حد و بی رویه آفت کش ها در کشور که باعث آلودگی محیط زیست می شود , چرا که این ترکیبات عمدتا در محیط زیست پایدارند و می توانند از طریق آبهای آلوده به مناطق دیگر رفته و حتی آبهای زیر زمینی را نیز آلوده کنند ولی آنچه اینجا مطرح است انتقال این ترکیبات به فاضلاب های صنعتی و آب راه ها و در نهایت رودخانه ها و در یاها می باشد که باعث آسیب های جدی به موجودات و محیط زیست میشود.
  • مسمومیتهای ناشی از سموم آفت کش ها که ممکن است از طریق استعمال و یا از طریق مواد غذایی آلوده و حتی از طریق پوست و یا استنشاق آنها باشد.
  • رفع آلودگی مناطق آلوده با عوامل جنگی ارگانوفسفره مثل سومان ,سارین و تابون.
  • تولید پادهزهایی جهت خنثی کردن افرادی که با عوامل جنگی ارگانوفسفره آلوده شده اند و یا احتمالا خواهند شد.
  • ایجاد ضد عفونی کننده هایی برای مواد غذایی آلوده شده با سموم آفت کش ارگانوفسفره

1-4- آفت کش ها

تا قبل از جنگ جهانی دوم آفت کشهای که به طور روزمره مورد استفاده قرار می گرفتند غالبا ترکیبات غیر آلی از قبیل سولفور,سرب,آرسنیک و جیوه بودند.علاوه بر این ترکیبات گیاهی مثل نیکوتین ,پیرتروم[3] و روتنون نیز بکار برده می

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...